آنچه امروزه در دادگاه ها به عنوان طلاق توافقی رواج یافته است و در قانون جدید حمایت خانواده نیز به آن اشاره شده است، طلاق خلع است به این صورت که زن تمام یا قسمتی از از مهریه یا هر مال دیگری را و لو اندک در قبال طلاق بذل می کند و شوهر (زوج) قبول می کند که معمولا در مراحل طلاق توافقی با وکیل این اختیار در غیاب زوجین به وکیل واگذار می شود. بنابراین در آراء صادره (گواهی عدم امکان سازش) نوع طلاق خلع است و بدیهی است طلاق خلع از انواع طلاق بائن محسوب می شود.
طلاق به طور کلی بر دو قسم است یا رجعی است و یا بائن به این معنی که یا مرد (شوهر) می تواند در ایام عده به زن رجوع نماید یا نمی تواند. طلاق بائن خود انواعی دارد که در ماده 1145 قانون مدنی به آن اشاره شده است که یکی از آن ها طلاق خلع است.
ماده 1145 قانون مدنی: « در موارد ذیل طلاق بائن است: 1 - طلاقی که قبل از نزدیکی واقع شود.2 - طلاق یائسه. 3 - طلاق خلع و مبارات مادام که زن رجوع بعوض نکرده باشد.4 - سومین طلاق که بعد از سه وصلت متوالی بعمل آید اعم از این که وصلت در نتیجه رجوع باشد یا در نتیجه نکاح جدید. »
بنابراین در طلاق خلع که طلاق بائن است امکان رجوع برای زوج فراهم نیست. ( ماده 1144 قانون مدنی)
نکته ای که باید توجه کرد این که در طلاق خلع زوجه می تواند در ایام عده به آنچه بذل کرده مراجعه کند در مقابل شوهر نیز حق رجوع پیدا کرده و می تواند به زوجیت و به زن رجوع کند.
نکته دیگر این که در طلاق خلعی که زوجه (دوشیزه / باکره) باشد و یا این که در سن یائسگی باشد امکان رجوع زوجه به آنچه بذل کرده در ایام عده ممکن نیست پس امکان رجوع مرد نیز میسر نمی باشد.
ملاک دادگاه برای سن یائسگی در زنان 50 قمری است و نه 50 سال شمسی.
وکیل خانواده 09122547699 - 44033677
منبع: طلاق توافقی بائن است یا رجعی؟
:: برچسبها:
طلاق توافقی بائن است یا رجعی؟ ,